„Hel, kolęda, kolęda!”
„Hel, kolęda, kolęda!” - pod takim tytułem odbył się w Helu II Powiatowy Konkurs Kolęd i Pastorałek, w którym udział wzięło ponad 80 uczestników z 10 szkół.
„Hel, kolęda, kolęda!” - pod takim tytułem odbył się w Helu II Powiatowy Konkurs Kolęd i Pastorałek, w którym udział wzięło ponad 80 uczestników z 10 szkół.
W Helu miał miejsce wyjątkowy spektakl teatralny „Simona K. Wołająca na Puszczy” w wykonaniu znanej aktorki teatralnej i telewizyjnej Agnieszki Przepiórkowskiej. Wydarzenie było zwieńczeniem XV edycji Teatru w Remiz
Waga płaczu, uchwyt Herkulesa czy wyciskanie belki nad głowę – to tylko część konkurencji jakie zaprezentowali strongmani podczas pokazu w Helu. Dodatkową atrakcją podczas wydarzenia były konkursy dla publiczności.
Klezmer weekend – pod takim hasłem odbyły się występy na scenie bulwaru nadmorskiego w Helu. W wydarzeniach udział wzięli artyści scen krakowskich, wrocławskich oraz gwiazdy Teatru Żydowskiego z Warszawy.
W Helu odbyło się święto miasta. W ramach wydarzenia na mieszkańców i turystów czekało sporo atrakcji.
Po dwuletniej przerwie do Helu powróciły gry planszowe. Wydarzenie odbyło się już po raz 9.
W sobotę odbyła się druga edycja Helskiego Biegu na Początku Polski. Na starcie pojawiło się łącznie blisko 400 biegaczy.
W programie podsumowujemy najważniejsze wydarzenia, które miały miejsce w 2021 roku w Helu.
W poniedziałek ulicami Helu podróżował wyjątkowy gość, który poszukiwał grzecznych dzieci, aby wręczyć im worki pełne słodkości.
Gdy na Kępie Oksywskiej umilkły strzały, oni bronili się nadal. W sobotę w Helu odbyły się uroczystości związane z kolejną rocznicą „32 dni Obrony Helu”.
Liczni pasjonaci ponownie pojawili się w Helu, aby wziąć udział w rekonstrukcji lądowania wojsk alianckich na plaży w Normandii.