Raki
Tematem przewodnim odcinka będą raki szlachetne. Zapomniany rarytas wraca na salony.
Tematem przewodnim odcinka będą raki szlachetne. Zapomniany rarytas wraca na salony.
Na koniec tego sezonu znów wracamy do tematu kuchni kaszubskiej w ogóle. Czy to prawda, że jest to kuchnia prosta? Niekoniecznie. W tym odcinku spojrzymy na nią nieco inaczej. Wspomnimy też o starych, zapomnianych przepisach.
Jaka jest kuchnia Kaszubska? Trudno odpowiedzieć w kilku słowach. Rozmawiamy o tym z Borową Ciotką. Przy okazji przyrządzimy śledzie i coś jeszcze.
Goście odwiedzający nasz region często szukają tradycyjnych smaków. Jest też coraz więcej miejsc, gdzie można je znaleźć. W tym odcinku przygotowaliśmy przegląd przetworów przygotowywanych przez jedną z restauracji. Wszystkie oparte są na tradycyjnych recepturach. Zobaczymy jak przygotowuje się kiełbasę i babkę ziemniaczaną.
Najsmaczniej zawsze jest zjeść pod chmurką. My także często gotujemy właśnie w plenerze. Warto to robić rodzinnie, tak aby każdy mógł się przyłożyć do wspólnego posiłku. Proponujemy grochówkę z kociołka.
Tym razem, podczas naszej smakowitej podróży jesteśmy w Krześni. Porozmawiamy o czymś, co w naszych domach było od zawsze. Dzisiaj rzadko robimy to sami, raczej kupujemy gotowe w sklepach.
Tematem przewodnim odcinka będą ryby z łowisk komercyjnych. Porozmawiamy o specyfice takich zbiorników i o tym jakie ryby i w jaki sposób możemy w nich złowić.
Tematem przewodnim odcinka będą raki szlachetne. Zapomniany rarytas wraca na salony.
Przepiękne krajobrazy najciekawsze miejsca na Kaszubach garść informacji o tym regionie i przede wszystkim przepyszne tradycyjne potrawy i ich nowoczesne wersje , zapraszamy w podróż po jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie. „Kaszuby od kuchni” to nowy program na antenie Twojej Telewizji Morskiej. W każdym odcinku Mateusz Bullmann wraz ze swoimi gośćmi odkrywa przed państwem najpopularniejsze smaki kuchni tradycyjnej. Na talerzach zobaczymy dania które na Kaszubach przygotowywane są od pokoleń, smaki naszych babć i prababć. Będą ryby z okolicznych stawów, dużo warzyw i swojskie produkty. W menu znajdują się śledzie w śmietanie, kaszubskie zawijańce i chrzanowe polewki. Wszystkie przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tajemnice gospodyń wiejskich zdradzane będą w przepięknym otoczeniu jezior i lasów, w malowniczo położonym gospodarstwie agroturystycznym Kolano, w samym sercu środkowych Kaszub. Jesteście ciekawi jakie jeszcze potrawy będzie można przygotować po obejrzeniu programu?
Przepiękne krajobrazy najciekawsze miejsca na Kaszubach garść informacji o tym regionie i przede wszystkim przepyszne tradycyjne potrawy i ich nowoczesne wersje , zapraszamy w podróż po jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie. „Kaszuby od kuchni” to nowy program na antenie Twojej Telewizji Morskiej. W każdym odcinku Mateusz Bullmann wraz ze swoimi gośćmi odkrywa przed państwem najpopularniejsze smaki kuchni tradycyjnej. Na talerzach zobaczymy dania które na Kaszubach przygotowywane są od pokoleń, smaki naszych babć i prababć. Będą ryby z okolicznych stawów, dużo warzyw i swojskie produkty. W menu znajdują się śledzie w śmietanie, kaszubskie zawijańce i chrzanowe polewki. Wszystkie przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tajemnice gospodyń wiejskich zdradzane będą w przepięknym otoczeniu jezior i lasów, w malowniczo położonym gospodarstwie agroturystycznym Kolano, w samym sercu środkowych Kaszub. Jesteście ciekawi jakie jeszcze potrawy będzie można przygotować po obejrzeniu programu?
Przepiękne krajobrazy najciekawsze miejsca na Kaszubach garść informacji o tym regionie i przede wszystkim przepyszne tradycyjne potrawy i ich nowoczesne wersje , zapraszamy w podróż po jednym z najpiękniejszych miejsc na świecie. „Kaszuby od kuchni” to nowy program na antenie Twojej Telewizji Morskiej. W każdym odcinku Mateusz Bullmann wraz ze swoimi gośćmi odkrywa przed państwem najpopularniejsze smaki kuchni tradycyjnej. Na talerzach zobaczymy dania które na Kaszubach przygotowywane są od pokoleń, smaki naszych babć i prababć. Będą ryby z okolicznych stawów, dużo warzyw i swojskie produkty. W menu znajdują się śledzie w śmietanie, kaszubskie zawijańce i chrzanowe polewki. Wszystkie przepisy przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Tajemnice gospodyń wiejskich zdradzane będą w przepięknym otoczeniu jezior i lasów, w malowniczo położonym gospodarstwie agroturystycznym Kolano, w samym sercu środkowych Kaszub. Jesteście ciekawi jakie jeszcze potrawy będzie można przygotować po obejrzeniu programu?